2013. augusztus 4., vasárnap

Nyelvoktatás gyerekeknek

Valószínűleg benned is felmerült már a kérdés, mikor kezdjen gyermeked idegen nyelvet tanulni. A szakemberek egy része azt ajánlja, ne kezdje túl korán a kicsi, inkább az anyanyelvet sajátítsa el először. Más részük viszont azon a véleményen van, hogy gyakorlatilag az anyanyelv elsajátításával párhuzamosan, tehát akár egy-másfél éves korban is kezdhető az idegen nyelv tanulása.
Nyelvoktatás gyerekeknek

Korai nyelvoktatás

Korai nyelvoktatás
A gyerekeknek szervezett nyelvtanfolyamok egy része már 2 éves kortól fogadja a csöppségeket. Ekkor már a kicsik általában összetett mondatokat használnak, jól alkalmazzák a névmásokat. Képesek megtanulni egyszerű dallamokat, végrehajtani több lépéses utasításokat - jól foglalkoztathatók. A korai nyelvoktatásban természetesen nem hagyományos tanórákkal találkoznak a kicsik. Játékos foglalkozásokon vesznek részt, ahol az utasítások többnyire idegen nyelven hangzanak el. Idegen nyelvű mondókákat, dalokat tanulnak. Gyakran kézműves foglalkozások keretében oktatják számukra a nyelvet. Általában sokat mozognak az órákon - tornáznak, táncolnak. Nem csak idegen nyelvű szókincsük és kiejtésük fejlődik a korai nyelvoktatás során, hanem mozgáskoordinációjuk, kézügyességük, ritmusérzékük is.

Nyelvtanfolyamok gyerekeknek

Nyelvtanfolyam gyerekeknek
A gyermekeknek szervezett nyelvtanfolyamok időtartama és ára igen változó. Közös bennük az oktatás játékosságán túl, hogy a kisebb gyerekeknek általában 45 perces, a nagyobbaknak 60 perces órákat tartanak.
Nyári táborban (5 nap) már 29 ezer forintért részt vehet gyermeked. Ha figyelembe vesszük, hogy ez az ár magába foglal 6 nyelvi órát, kézműves és egyéb foglalkozásokat alapanyagokkal együtt, valamint napi háromszori étkezést is, nem nevezhetjük drágának.
Korai nyelvoktatásban vehet részt kicsinyed 22.500 Ft-ért. Ezt az árat 30 nyelvi óráért fizeted ki.
6-11 éves gyerekek számára találhatsz nyelvtanfolyamot 28 ezer forintért. Ez mindössze 14 nyelvi órát tartalmaz.
4 éves kortól több neves nyelviskola tanfolyamain részt vehet gyermeked. Az egyik intézmény például komoly 64 órás tanfolyamot ajánl számára - 84 ezer forintért.
A választék bőséges, de településenként különböző, tehát alaposan utána kell járnod a lehetőségeknek, ha a legjobbat szeretnéd - különösen, ha az ár is számít.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése